Pažitka
Název:

Koláč ala quiche


Koláč ala quiche


Ingredience:
Ingredience:
mléko60 ml
smetana30 ml
hladká mouka280 g
vejce1 ks
sůl špetka
pepř špetka
máslo150 g
fazole na zatížení
menší cibule1 ks
čerstvý špenát1 svazek
česnek nakrájený na plátky3 stroužky
mozzarella1 ks
spařená rajčata2 ks
máslo či olej na orestování
tymián, bazalka dle chuti
balkánský sýr dle potřeby
slanina dle potřeby
trampská klobása dle potřeby
Postup přípravy:

Quiche mají mnoho  pozitivních výhod. Jednou z nich je, že vydrží čerstvé i několik dní. Jako doprovodu mu může dělat nějaká lehčí varianta zeleninového salátu.

Mouku prosejeme, přidáme sůl, máslo, mléko a vejce a uhněteme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladu na 40 minut. Poté ho mokrou rukou nebo rukou od olivového oleje rozprostřeme po kulaté formě, kterou jsme vymazali silně máslem a těsto pečlivě prsty vymačkáme do všech okrajů až nahoru. Propícháme vidličkou a zatížíme fazolemi. Pečeme s fazolemi cca 10 minut. Po této době fazole odstraníme. Koláč si dáme stranou a mezitím na pánvi rozhřejeme olej, vložíme orestovat slaninu a kousky uzené trampské klobásky. Ještě přidáme cibulku orestovat a vsypeme omytý a otrhaný tymián. Smetanu ušleháme s mlékem a smetanou, koláček touto směsí potřeme, navršíme klobásku s cibulkou a slaninou a pak ještě orestujeme listy baby špenátu s česnekem, který pokladem okolo celé formy. Poklademe ještě dokola kolečky spařených rajčat a do středu položíme plátky mozzarelly. Posypeme lístky tymiánu a bazalky a pečeme ještě 25 minut. Koláč necháme pak odpočinout. Nakonec jsem koláč postrouháme nahoře balkánským sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno