Pažitka
Název:

Koláč s borůvkami, lučinou a mandlovo-vločkovou drobenkou


Koláč s borůvkami, lučinou a mandlovo-vločkovou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo100 g
celozrnná špaldová mouka200 g
březový cukr30 g
malé vejce1 ks
borůvky120 g
smetanový sýr v kostce200 g
špaldové vločky50 g
mleté mandle30 g
změklé máslo20 g
březový cukr20 g
Postup přípravy:

Chystáme se na večeři k přátelům, a abychom nepřišli s prázdnou, upekla jsem svůj oblíbený koláč. Náplň tentokrát smetanový sýr a borůvky, které jsem objevila při čistce mrazáku před sezónou jahod, a navrch křupavá posýpka.

Formu vymažeme trochou másla nebo oleje.
Z másla, vejce, mouky a cukru vypracujeme těsto, které vmačkáme na dno a část stěny rozevírací formy. Dno propícháme vidličkou.
Navrstvíme prošlehaný sýr, bohatě posypeme borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním másla, vloček, cukru a mletých mandlí.
Pečeme při 190 stupních asi 30 minut. Necháme zcela zchladnout.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno