Pažitka
Název:

Koláč s červenou řepou a ricottou


Koláč s červenou řepou a ricottou


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka - Babiččina volba na křehké těsto120 g
hladká celozrnná mouka (např. špaldová)100 g
sůl1 lžička
kypřící prášek do pečiva1/2 lžičky
máslo60 g
vejce1 ks
voda50 ml
Náplň:
vařená červená řepa650 g
ricotta300 g
vejce2 ks
sůl1 lžička
sušený tymián1/2 lžičky
sušený česnek1/2 lžičky
sůl1 lžička
čerstvě mletý pepř špetka
Na dokončení:
nasekané ořechy hrst
rukola hrst
Postup přípravy:

Červené řepy se nepřejím. Zdá se, že ani rodina ne…koláč zmizel dost rychle na to, abych mohla vymýšlet další recept z červené řepy.

  1. Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a kypřícím práškem. Prsty zapracujte máslo.
  2. Do vzniklé drobenky zapracujte vejce a vodu.
  3. Vypracujte pružné těsto.
  4. Těsto rozválejte do tvaru kola a vyložte jím koláčovou formu.
  5. Těsto vytáhněte ke krajům. Vložte do lednice nebo na chvíli do mrazáku, aby ztuhlo.
  6. Troubu rozehřejte na 180 ⁰C. Do těstem vyložené formy rozložte alobal a nasypte do něj luštěniny nebo rýži. Dejte korpus do trouby a pečte „naslepo“ 20 minut.
  7. Než se korpus upeče, připravte náplň. Řepu nastrouhejte na struhadle najemno.
  8. Přimíchejte rozšlehaná vejce, ricottu, tymián, česnek, sůl a pepř.
  9. Z trouby vyndejte korpus. Vysypejte obsah s alobalem.
  10. Náplň rozetřete do upečeného korpusu, posypte ořechy a rukolou a pečte 45 minut.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno