Pažitka
Název:

Koláč s lososem a mangoldem


Koláč s lososem a mangoldem


Ingredience:
čerstvý losos (filet) - já použila z ocasní části200 g
velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200 g špenátových listů4 ks
mascarpone250 g
zakysaná smetana2 lžíce
čerstvý posekaný kopr1 lžíce
česnek2 stroužky
malé rajčátko4 ks
vejce1 ks
listové těsto (kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na křehké těsto) dle potřeby
parmazán na posypání
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Když se řekne koláč, každý si představí všechno, jen ne tuhle slanou dobrůtku.

Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit. Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou. Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Natrháme na kusy.
Listové těsto si vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu. Na těsto naneseme mascarponovou směs, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200C. Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno