Pažitka
Název:

Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience na těsto:
vejce4 ks
cukr200 g
voda100 ml
olej100 ml
vanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
polohrubá mouka200 g
kakao2 lžíce
Puding:
mléko750 ml
vanilkový puding2 ks
cukr2 lžíce
Na upečený koláč:
zakysaná smetana2 ks
skořicový cukr1 ks
Postup přípravy:

O víkendu to chce vždycky nějakou dobrotu, takže tento víkend bude extrémně žravý moučník s pudingem a zakysanou smetanou.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a polohrubou mouku.
Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené).
Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno