

| Ingredience: | |
| vysokoprocentní čokoláda | 80 g |
| máslo | 80 g |
| burákové máslo | 2 lžíce |
| vejce | 4 ks |
| třtinový cukr (já nedávám) | 1/2 hrnku |
| burbon | 1 lžíce |
| vanilkový extrakt nebo 1 vanilka | 1 lžíce |
| Omáčka: | |
| hořká čokoláda | 1 tabulka |
| mléko | 1/2 hrníčku |
| malinový džem nebo pořádná hrst malin | 3 lžíce |
Inspiraci jsem našla na jednom slovenském blogu, ale bohužel se mi ho znova nepodařilo dohledat. Pokud tedy autor či autorka zjistí, že se jedná o jeho či její recept, nechť se ozve. Ráda ho ho/jí v receptu uvedu!
Rozpuštěnou čokoládu šleháme s měkkým máslem a burákovým máslem, pokud dáme, tak zašleháme cukr, a postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme burbon a vanilku.
Dáme péct do dortové formy při 180 stupních cca 25 min. Koláč vysoce naběhne, ale záhy zase spadne.
Čokoládová omáčka:
Rozpustíme 1 tabulku hořké čokolády s 1/2 mléka a přidáme 3 lžíce malinového džemu, nebo pořádnou hrst malin (můžeme vylepšit dobrým likérem, pokud to bude pro dospělé) Nevaříme. Pokud omáčka ztuhne, tak stačí znova ohřát.