Pažitka
Název:

Koláč z čokolády a burákového másla bez mouky s čokoládovo-malinovou omáčkou


Koláč z čokolády a burákového másla bez mouky s čokoládovo-malinovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
vysokoprocentní čokoláda80 g
máslo80 g
burákové máslo2 lžíce
vejce4 ks
třtinový cukr (já nedávám)1/2 hrnku
burbon1 lžíce
vanilkový extrakt nebo 1 vanilka1 lžíce
Omáčka:
hořká čokoláda1 tabulka
mléko1/2 hrníčku
malinový džem nebo pořádná hrst malin3 lžíce
Postup přípravy:

Inspiraci jsem našla na jednom slovenském blogu, ale bohužel se mi ho znova nepodařilo dohledat. Pokud tedy autor či autorka zjistí, že se jedná o jeho či její recept, nechť se ozve. Ráda ho ho/jí v receptu uvedu!

Rozpuštěnou čokoládu šleháme s měkkým máslem a burákovým máslem, pokud dáme, tak zašleháme cukr, a postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme burbon a vanilku.
Dáme péct do dortové formy při 180 stupních cca 25 min. Koláč vysoce naběhne, ale záhy zase spadne. 

Čokoládová omáčka:
Rozpustíme 1 tabulku hořké čokolády s 1/2 mléka a přidáme 3 lžíce malinového džemu, nebo pořádnou hrst malin (můžeme vylepšit dobrým likérem, pokud to bude pro dospělé) Nevaříme. Pokud omáčka ztuhne, tak stačí znova ohřát.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno