

| Ingredience: | |
| mleté vepřové maso | 500 g |
| pikantní klobása | 100 g |
| kysané zelí | 600 g |
| cibule | 2 ks |
| rýže | 100 g |
| mletá červená paprika | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| zakysaná smetana | 200 g |
| olej | dle potřeby |
Tohle jídlo znám od taťky. Na první pohled je to divočina a ten druhej taky. Ale zvlášť teď, když máme spoustu vlastního zelí, vítám každý zelný recept.
V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte jemně pokrájenou jednu cibuli. Když začne zlátnout, přidejte maso a společně opečte. Přidejte papriku, pepř a osolte.
Ve druhé pánvi na lžíci oleje opečte dozlatova druhou cibuli. Přidejte zelí, které předem můžete trochu pokrájet a vařenou rýži. Promíchejte.
Na dno pekáčku dejte polovinu zelí s rýží. Další vrstvu maso, na ni klobásky pokrájená na tenká kolečka a na to zase zelí s rýží. Uhlaďte, potřete zakysanou smetanou a pečte na 180°C 30 minut.
Podrobné info: