jehněčí kolínko | 1 ks |
listový špenát | 150 g |
vařené brambory | 200 g |
česnek | 2 stroužky |
cibule | 1 ks |
smetana | 1 kelímek |
sůl | špetka |
bílý pepř | špetka |
drcený kmín | špetka |
petrželka | hrstka |
sádlo | na konfit |
Ingredience: |
I tento pokrm můžete ochutnat v naší restauraci Lihovar v Třebíči.
Jehněčí kolínko nasolíme, nakmínujeme a necháme dvě hodiny odpočinout. Rozehřejeme sádlo na 140°C a zalijeme kolínko, které pomalu táhneme v troubě při 76°C 10-12 hodin. Před servírováním dáme na 6 až 8 minut dopéct na kůrku při 220°C.
Listový špenát opereme, pokrájíme a dusíme na cibulce 8 minut. Osolíme, zlehka opepříme, přidáme nahrubo nasekaný česnek a můžeme zjemnit trochou smetany.
Ve slupce vařené oloupané brambory rozšťoucháme na pánvi, zlehka orestujeme, osolíme, přidáme petrželku nebo pórek, vše prohřejeme a na závěr přilijeme 0,03l smetany a celé můžeme servírovat.
Podrobné info: