Pažitka
Název:

Konfitované jehněčí kolínko


Konfitované jehněčí kolínko


Ingredience:
jehněčí kolínko1 ks
listový špenát150 g
vařené brambory200 g
česnek2 stroužky
cibule1 ks
smetana1 kelímek
sůl špetka
bílý pepř špetka
drcený kmín špetka
petrželka hrstka
sádlo na konfit
Ingredience:
Postup přípravy:

I tento pokrm můžete ochutnat v naší restauraci Lihovar v Třebíči.

Jehněčí kolínko nasolíme, nakmínujeme a necháme dvě hodiny odpočinout. Rozehřejeme sádlo na 140°C a zalijeme kolínko, které pomalu táhneme v troubě při 76°C 10-12 hodin. Před servírováním dáme na 6 až 8 minut dopéct na kůrku při 220°C.

Listový špenát opereme, pokrájíme a dusíme na cibulce 8 minut. Osolíme, zlehka opepříme, přidáme nahrubo nasekaný česnek a můžeme zjemnit trochou smetany.

Ve slupce vařené oloupané brambory rozšťoucháme na pánvi, zlehka orestujeme, osolíme, přidáme petrželku nebo pórek, vše prohřejeme a na závěr přilijeme 0,03l smetany  a celé můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Marek Janík

    zavřít okno