Pažitka
Název:

Koprová omáčka s fazolemi

bezlepkový recept


Koprová omáčka s fazolemi


Ingredience:
Omáčka:
velké bílé fazole (v suchém stavu)200 g
jasmínová rýže (basmati, kulatozrnná...)80 g
loupané mandle80 g
voda1000 ml
sůl špetka
čerstvý kopr30 - 40 g
citronová šťáva3 lžíce
černá sůl Kala Namak3/4 lžičky
lahůdkové droždí2 lžíce
libeček1 lžička
majoránka1 lžička
Dále:
brambory12 ks
drcený kmín1 lžička
bambová sůl (nemusí být, postačí osolit)1/2 lžičky
čerstvý kopr dle chuti
Postup přípravy:

Neodolatelná koprová omáčka určitě nadchne všechny. Podávala jsem ji na oslavě mých krásných 30-tých narozenin a chutnala naprosto všem.

Kopr vonný je nenahraditelný a nepostradatelný v kuchyni. Léčivé účinky má téměř celá rostlina. Nepoužívají se pouze kořeny. Má antibakteriální účinky. Odstraňuje nadýmání a pomáhá při žaludeční nevolnosti. Kopr tiší kašel a mírní bolesti hlavy. Má močopudné účinky a podporuje tvorbu mateřského mléka. Užívá se při nespavosti a celkově zklidňuje organismus. Zevně urychluje hojení drobných ran a ve formě koupele posiluje nehty. Žvýkání semen kopru osvěžuje dech.

K omáčce se hodí jakákoliv příloha. Tady v receptu máme brambory vařené v páře, které jsem ochutila bambovou solí, drceným kmínem a čerstvým koprem. Velice se k bramborům hodí ještě napařená brokolice ochucená sušeným mletým česnekem. Určitě tuto kombinaci vyzkoušejte, je to opravdu dobrota.

Postup:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno