Pažitka
Název:

Koprová omáčka s hovězím masem, vejcem a bramborem


Koprová omáčka s hovězím masem, vejcem a bramborem


Ingredience:
Ingredience:
kopr3 - 4 lžíce
mléko1 l
hladká mouka3 lžíce
ocet dle chuti
cukr dle chuti
sůl dle chuti
vejce dle potřeby
Postup přípravy:

Koprovku mám moc ráda, i když děti jí zatím nepřišly na chuť, tak stále věřím, že se to ještě "zvrtne". A jak to máte u vás doma?

Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme. V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přilíváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem. Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila. Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila.
K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.

VENDY TIP! Pro zjemnění ke konci můžeme přidat smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji trošku mlékem. Kopr varem ztmavne, proto jej přidáváme až ke konci varu. Je dobré si trochu pokrájeného kopru nechat na závěr na posypání, či vmíchání pro hezčí barvu omáčky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno