Pažitka
Název:

Koprová polévka


Koprová polévka


Ingredience:
Ingredience:
máslo2 lžíce
cibule1 ks
hladká mouka2 lžíce
nové koření4 kuličky
pepř4 kuličky
bobkový list1 ks
uvařené brambory4 ks
nasekaný čerstvý kopr1/2 hrnku
smetana na vaření500 ml
zeleninový nebo kuřecí vývarcca 200 ml
vejce4 ks
kopr na ozdobení
Postup přípravy:

Koprovka je u nás doma TOP jídlo. Ať je to omáčka nebo polévka. Vlastně vůbec je u nás kopr hodně oblíbený. V kombinaci s lososem třeba. Ale koprovka je koprovka. Manžel ji zbožňuje, stejně jako omáčku. Jeho maminka patří mezi ty, kteří koprovku (ať je to omáčka nebo polévka) nemají rádi. Proto ji většinou ani nevařila doma. A já jsem za hvězdu pokaždé, když koprovku připravímHurá.

Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám zachutná i teď. Nebo ne? Protože stejně jako koprová omáčka, má i polévka své odpůrce a milovníky. Její příprava je snadná a já vám na ni dnes přináším recept. Přesně tak, jak ji dělám já…

Polévku dělám většinou s vajíčkem a bramborami, takže na takovou je dnešní recept. Máme ji rádi celkem hustou a pěkně krémovou, smetanovou.

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Nenechejte ji ztmavnout, pouze zesklovatět. Zaprašte hladkou moukou a zalijte smetanou. Přidejte asi 200 ml vývaru, později můžete podle potřeby přidat i více. Do polévky dejte koření. Já ho zavážu do kousku obvazu, abych ho nemusela z polévky složitě lovit. Vařte půl hodiny, občas promíchejte.

Přidejte nasekaný kopr, brambory nakrájené na malé kostičky a 2 vejce, nakrájená na hrubší kousky. Zbylá dvě vejce si nechejte na ozdobu. Polévku ještě pět minut lehce prohřejte.

Podávejte ozdobené koprem a vejci.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno