

| Ingredience: | |
| rajčata | 1 kg |
| cibule | 2 ks |
| mořská sůl | dle chuti |
| česnek | 4 stroužky |
| pepř | 4 kuličky |
| hřebíček | 4 ks |
| kmín | 1 lžička |
| kuličky koriandru | 1 lžička |
| ghí, máslo, nebo slunečnicový olej | 2 lžíce |
| bobkový list | 2 ks |
| květy a listy lichořeřišnice | miska |
| rýžová smetana | dle potřeby |
Moc dobrá! Pokud máte velkou úrodu rajských, tak není co řešit. Navíc je proti parazitům, díky hřebíčku a lichořeřišnici, takže další dobrý důvod si ji uvařit. A kdo rád ostré, podávejte s několika kapkami oleje z chilli jadérek.
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.
Podrobné info: