Pažitka
Název:

Kořeněná rajčatová polévka s lichořeřišnicí


Kořeněná rajčatová polévka s lichořeřišnicí


Ingredience:
Ingredience:
rajčata1 kg
cibule2 ks
mořská sůl dle chuti
česnek4 stroužky
pepř4 kuličky
hřebíček4 ks
kmín1 lžička
kuličky koriandru1 lžička
ghí, máslo, nebo slunečnicový olej2 lžíce
bobkový list2 ks
květy a listy lichořeřišnice miska
rýžová smetana dle potřeby
Postup přípravy:

Moc dobrá! Pokud máte velkou úrodu rajských, tak není co řešit. Navíc je proti parazitům, díky hřebíčku a lichořeřišnici, takže další dobrý důvod si ji uvařit. A kdo rád ostré, podávejte s několika kapkami oleje z chilli jadérek.

V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno