

| Ingredience: | |
| dýňové pyré | 250 lžíce |
| vanilkový extrakt | 1/2 lžičky |
| kokosový cukr nebo sušená třtinová šťáva | 1 lžička |
| muškátový oříšek | špetka |
| mletý hřebíček | špetka |
| skořice | špetka |
| mleté nové koření | špetka |
| rostlinné mléko | dle potřeby |
| silné espresso | dle potřeby |
Teď na podzim se to v kavárnách hemží dýňovými specialitami, mezi které patří i dýňové latte. Bohužel v kavárnách používají na jeho přípravu přeslazený dýňový sirup, který přebije veškerou chuť kávy. A tak jsem se rozhodla si tohle latte připravit doma.
Dýňové pyré dáme do malého kastrůlku, přidáme vanilkový extrakt, koření, cukr nebo třtinovou šťávu, cca 50 ml rostlinného mléka a vše zahříváme na mírném plamenu10 minut. Připravenou směs přelijeme do vyššího hrnečku, přidáme uvařené espresso a vše dolijeme našlehaným mlékem. Nejlepší zkušenosti mám se sójovým mlékem, které se dá hezky napěnit. Vršek posypeme mletou skořicí a můžeme podávat.
Podrobné info: