Pažitka
Název:

Kořeněné dýňové latte


Kořeněné dýňové latte


Ingredience:
Ingredience:
dýňové pyré250 lžíce
vanilkový extrakt1/2 lžičky
kokosový cukr nebo sušená třtinová šťáva1 lžička
muškátový oříšek špetka
mletý hřebíček špetka
skořice špetka
mleté nové koření špetka
rostlinné mléko dle potřeby
silné espresso dle potřeby
Postup přípravy:

Teď na podzim se to v kavárnách hemží dýňovými specialitami, mezi které patří i dýňové latte. Bohužel v kavárnách používají na jeho přípravu přeslazený dýňový sirup, který přebije veškerou chuť kávy. A tak jsem se rozhodla si tohle latte připravit doma.

Dýňové pyré dáme do malého kastrůlku, přidáme vanilkový extrakt, koření, cukr nebo třtinovou šťávu, cca 50 ml rostlinného mléka a vše zahříváme na mírném plamenu10 minut. Připravenou směs přelijeme do vyššího hrnečku, přidáme uvařené espresso a vše dolijeme našlehaným mlékem. Nejlepší zkušenosti mám se sójovým mlékem, které se dá hezky napěnit. Vršek posypeme mletou skořicí a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno