

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 250 g |
| pšeničná chlebová mouka | 100 g |
| žitná chlebová mouka | 150 g |
| valžná voda | 230 ml |
| droždí | 21 g (1/2 ksotky) |
| olivovýolej | 2 lžíce |
| ocet | 1 lžička |
| bílý jogurt | 100 ml |
| cukr nebo sladěnka (do kvásku) | špetka |
| sůl | 1,5 lžičky |
| drcený kmín | 1 lžička |
| vypražená cibulka | dle chuti |
| lněná semínka | dle chuti |
Máte rádi čerstvý křupavý chléb? Neváhejte a upečte si domácí chléb, do kterého přidejte ještě opraženou cibulku a lněná semínka. Ta chuť domácího pečiva vás jistě dostane.
Uděláme kvásek z vody, cukru, kvasnic a trochu mouky a necháme vzejít. Poté vše spojíme a vyhněteme v pěkné těstíčko (necháme asi hodinku kynout). Pak rozdělíme na 2-3 díly - ty roztáhneme na obdélník – vtlačíme cibulku nebo semínka - pak podélně rozřízneme a stočíme jako - když ždímáme prádlo. Následně dáme na plech a pomoučíme (kvůli rustikálnímu vzhledu) a necháme 30 min kynout, pak šup do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut – po upečení přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Podrobné info: