Pažitka
Název:

Kořenový chléb s cibulkou a lněným semínkem


Kořenový chléb s cibulkou a lněným semínkem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
pšeničná chlebová mouka100 g
žitná chlebová mouka150 g
valžná voda230 ml
droždí21 g (1/2 ksotky)
olivovýolej2 lžíce
ocet1 lžička
bílý jogurt100 ml
cukr nebo sladěnka (do kvásku) špetka
sůl1,5 lžičky
drcený kmín1 lžička
vypražená cibulka dle chuti
lněná semínka dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi čerstvý křupavý chléb? Neváhejte a upečte si domácí chléb, do kterého přidejte ještě opraženou cibulku a lněná semínka. Ta chuť domácího pečiva vás jistě dostane.

Uděláme kvásek z vody, cukru, kvasnic a trochu mouky a necháme vzejít. Poté vše spojíme a vyhněteme v pěkné těstíčko (necháme asi hodinku kynout). Pak rozdělíme na 2-3 díly - ty roztáhneme na obdélník – vtlačíme cibulku nebo semínka - pak podélně rozřízneme a stočíme jako - když ždímáme prádlo. Následně dáme na plech a pomoučíme (kvůli rustikálnímu vzhledu) a necháme 30 min kynout, pak šup do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut – po upečení přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno