Pažitka
Název:

Kotleta s karamelizovanou řepou a křenovým dipem


Kotleta s karamelizovanou řepou a křenovým dipem


Ingredience:
menší kotleta (nebo 2 velké)4 ks
hrubě mletý čerstvý pepř špetka
sůl špetka
Karamelizovaná řepa:
čerstvá červená řepa2 ks
máslo nebo trocha olivového oleje kousek
ocet balsamico4 lžíce
med nebo hnědý cukr2 lžíce
hřebíček3 ks
nové koření4 kuličky
sůl špetka
Křenový dip:
zakysaná smetana1 kelímek
strouhaný čerstvý křen trocha
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Kotletka není nic zvláštního, ale v kombinaci s křenovým dipem a řepou, je to luxusní záležitost.

Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme a potřeme olejem. Necháme min. 2 hodiny odležet. Osolíme a opepříme těsně před pečením.
Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká (ale každý podle své chuti).
Rozpálíme pánev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno