Pažitka
Název:

Kotletky na zelených paprikách, rajčatech a uzené paprice


Kotletky na zelených paprikách, rajčatech a uzené paprice


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 ks
pepř špetka
hrubozrnná sůl dle chuti
olej dle potřeby
zelená paprika2 ks
rajčta2 ks
uzená sypká paprika špetka
větší cibule1 ks
medvědí česnek dle chuti
Postup přípravy:

Kotlety se u nás doma na talíři objevují docela často, milujeme zeleninové základy na omáčky, ale hlavně je třeba maso pěkně uvařit doměkka. Poto se na jazyku jen rozplývá a rozpadá. Prostě není kotleta, jako kotleta.

Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nám při restování nekroutily. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakápneme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca půl hodinky  hodinky uležet.

Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše pěkně orestujeme ze všech stran a dáme do tepla. Kotletky dáme takto upravené do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě přikryté nádobou doměkka. Ke konci dušení přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Ale sosík nezahušťujeme, neboť sosík se zeleninou je  přece  nejlepší přírodní a bez mouky a dalších přípravků.. Podáváme s bramborem. Maso se úplně rozpadalo a všichni jsme si náramně pochutnali.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno