Ingredience: | |
zrající kozí sýr | 250 g |
máslo | 50 g |
majonéza | 1 lžíce |
malá chilli paprička | 1 ks |
český česnek | 1 stroužek |
snítka plochopisté petržele | 4 ks |
olivový olej | 2 lžičky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Otty Pláška.
Kozí sýr se změklým máslem rozmačkáme za pomoci vidličky a naředíme lehce majonézou a olivovým olejem.
Dobře promícháme, dokud se vše krásně nespojí.
Malou chilli papričku (nejlépe červenou) zbavíme jader a nakrájíme na velmi jemné kostičky.
Stejně najemno nakrájíme i dobře oprané listy plocholisté petržele.
Najemno si nasekáme i stroužek česneku. Papričku, česnek i petrželovou nať vmícháme do sýrového základu. Dle chuti a potřeby osolíme či opepříme. Podáváme jako chuťovku k pivu, vínu nejlépe s dokřupava opečeným pečivem nebo toustem.
Doboru chuť!