

| Ingredience: | |
| králičí hřbet | 1 ks |
| anglická slanina | 8 plátků |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| červené víno | 1 dcl |
| máslo | dle potřeby |
| cibule | 1 ks |
| hladká mouka | 1 lžička |
| mrkev | dle potřeby |
| Pyré: | |
| červené fazole | 1 plechovka |
| cibule | 1 ks |
| olej | dle potřeby |
| vývar z králičích kostí | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Všichni máme doma rádi králíky, proto se snažím dělat je na různé způsoby, aby pokrmy z nich byly pestré. Dnes jsem zpracovala hřbet, pro dvě osoby tak akorát.
Králičí hřbet vykostíme, vzniknou nám dva válečky, které překrojíme na poloviny. Každý díl osolíme, opepříme a ovineme dvěma pruhy slaniny. Na másle zpěníme cibuli a přidáme válečky. Zprudka opečeme, podlijeme vývarem z králičích kostí, přidáme nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Pak maso i mrkev vyjmeme a výpek necháme vysmahnout. Přidáme lžičku mouky, kousek másla a podlijeme vínem. Mícháme dohladka a přitom seškrábneme vše vypečené v kastrole. Necháme vyvařit alkohol a šťávu zredukujeme. Nakonec přecedíme.
Pyré si připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme propláchnuté fazole, osolíme a opepříme a trošku podlijeme. Po chvilce dušení vše rozmixujeme.
Podrobné info: