Pažitka
Název:

Králík na černo


Králík na černo


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehýnka nebo hřbety4 ks
velká cibule1 ks
česnek4 stroužky
mrkev3 ks
kořen petržele1 ks
celer1/4 ks
povidla1 sklenička
strouhaný perník10 dkg
oloupané mandle2 lžíce
vlašská jádka1 lžíce
rozinky2 lžíce
černý pepř15 kuliček
nové koření8 kuliček
sušený tymián špetka
bobkové listy2 ks
sůl špetka
Postup přípravy:

Kralík na černo. Je to recept, který je docela žádaný nejen proto, že králičí maso je dietní, ale protože tento recept na kořenové zelenině lidé milují. Doufám, že vám bude zrovna podle toho mého receptu chutnat.

Králičí stehýnka dejte do hrnce, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte kořenovou zeleninu, osolte, okořeňte a zvolna vařte do změknutí masa. Vývar sceďte, maso oberte z kostiček, zeleninu a koření vyhoďte. Do vývaru vmíchejte povidla i perník a společně povařte. Promixujte, aby nevznikly perníkové žmolky. Přidejte mandle, ořechy, rozinky a králičí maso. Nechejte omáčku rozležet do druhého dne a přílohu si vyberte podle své chuti, třeba noky, knedlík nebo brambory.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno