

| Ingredience: | |
| králík | 4 porce |
| slanina | dle chuti |
| pórek nakrájený najemno | hrst |
| kapie | 1 ks |
| cherrry rajčata (žlutá) | 250 g |
| dijonská hořčice | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Králík... Velmi chutné a zdravé maso, přesto velmi opomíjené. U nás doma máme králíka moc rádi, proto zkouším pokaždé vymyslet něco trochu jiného, abychom nejedli stále to samé. Dnes jsem upekla králíka na zelenině a podávala jsem ho s jasmínovou rýží.
Omytého králíka osušte, pokud chcete, maso můžete prošpikovat slaninou. Ze slaniny si nakrájejte špalíčky a špičkou nože udělejte do masa zářezy, kam pak strčíte slaninu.
Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí. Do pekáčku dejte pórek, nakrájenou kapii a cherry rajčata. Na zeleninu posaďte maso, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na dvě hodiny. Před dopečením odklopte víko a nechte opéct na barvu, polijte výpekem.
Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvým salátem.
Podrobné info: