

| králičí stehno | 2 ks | 
| míchaná kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakrájená na kostičky | 200 g | 
| cibule | 1 ks | 
| máslo | kousek | 
| olej | |
| citron | 1 ks | 
| nové koření | pár kuliček | 
| bobkový list | 1 ks | 
| celý pepř | pár kuliček | 
| hřebíček | dle chuti | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| cukr | trochu | 
| skořice | špetka | 
| sušené bylinky (rozmarýn, tymián) | špetka | 
| mandle | pár | 
| švestky (dávají se sušené, ale já jsem zkusila přidat pár mražených do základu) | pár kusů | 
| červené víno | 200 ml | 
| perník na strouhání | dle chuti | 
| Ingredience: | 
Omáčka s chutí voňavého perníku....
Stehna osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem. Vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli se zeleninou. Vrátíme maso, podlijeme půl na půl vínem s vodou. Osolíme, přidáme koření v sítku, cukr, pár koleček citronu i s kůrou a pár švestek. Dusíme do měkka. Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přes cedník. Znovu prohřejeme a podle chuti dochutíme (můžeme přidat švestková povidla, pokud švestky nejsou v základu). Přidáme mandličky a úplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění, ale už nevaříme.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd.
Podrobné info: