Pažitka
Název:

Králík s cibulovou omáčkou na víně


Králík s cibulovou omáčkou na víně


Ingredience:
naporcovaný králík1 ks
velká cibule (použila jsem červené)4 ks
slanina150 g
kvalitní červené víno250 ml
čerstvý tymián pár snítek
čerstvý rozmarýn pár snítek
nové koření5 kuliček
jalovec5 kuliček
bobkový list2 ks
hřebíček2 ks
máslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý) kousek
sůl dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi králičí maso? Tak to jste u toho správného receptu.

Porce králíka osolíme (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno