naporcovaný králík | 1 ks |
velká cibule (použila jsem červené) | 4 ks |
slanina | 150 g |
kvalitní červené víno | 250 ml |
čerstvý tymián | pár snítek |
čerstvý rozmarýn | pár snítek |
nové koření | 5 kuliček |
jalovec | 5 kuliček |
bobkový list | 2 ks |
hřebíček | 2 ks |
máslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý) | kousek |
sůl | dle chuti |
Ingredience: |
Máte rádi králičí maso? Tak to jste u toho správného receptu.
Porce králíka osolíme (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...
Podrobné info: