Pažitka
Název:

Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci


Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
přední králičí běhy4 ks
menší hřbety2 ks
cibule600 g
mrkev150 g
celer150 g
máslo1 plátek (2 cm)
olej1 lžička
šťáva z jednoho citronu dle chuti
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
voda250 ml
sladká smetana50 - 100 ml
Postup přípravy:

Králičí maso je u nás doma v oblibě. Máme možnost králíčka kupovat přímo z domácího chovu a to je pak parádní masíčko. 

Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem. 
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostky, přidáme nastrouhanou kůru a všechno promícháme.
Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme polovinu zeleniny, poklademe osmaženými kousky králíka a zasypeme zbytkem zeleniny.
Výpek v pánvi vypláchneme vodou, přidáme citronovou šťávu a nalijeme ke králíkovi.
Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 3a1/2hodiny.
Poté z hrnce vytáhneme měkké maso a uchováme v teple.
Zeleninu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, nemusíme úplně dohladka, naředíme smetanou, podle potřeby dosolíme a necháme na II.stupni cca 10minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé noky, těstoviny, nebo knedlík(houskový,kynutý).

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno