naporcovaný králík | 1 ks |
máslo + 1 lžíce oleje | 100 g |
cibule | 2 ks |
slanina | 150 g |
sušené houby | hrst |
bobkový list | 3 ks |
nové koření a jalovec | 5 kuliček |
nasekaná čerstvá majoránka | 2 lžíce |
hladká mouka | na poprášení masa |
sůl | dle chuti |
Ingredience: |
Omáčka provoněná čerstvou majoránkou....
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme. Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.
Podrobné info: