Pažitka
Název:

Králík s vepřovými výpečky na černém pivu


Králík s vepřovými výpečky na černém pivu


Ingredience:
Ingredience:
zadní králičí nohy4 ks
vepřová plec900 g
škvařené vepřové sádlo150 g
10° černé pivo nebo voda350 ml
vývar200 ml
kmín2 lžíce
velká cibule2 ks
česnek8 stroužků
bobkový list2 ks
nové koření6 kuliček
pepř6 kuliček
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ráda používám při pečení masa černé pivo. Hezky zabarví šťávu i kůrčičku na mase.

Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla.
Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165°C na 70 minut.
Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200°C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno