Pažitka
Název:

Králík se zeleninovou omáčkou a quinou


Králík se zeleninovou omáčkou a quinou


Ingredience:
Omáčka:
mrkev3 ks
petržel1 ks
eler50 g
dýně150 g
pórek30 g
voda1 l
řepkový olej pár kapek
Vývar:
králičí prsa100 g
mrkev2 ks
celer30 g
petržel1 ks
voda1 l
Příloha:
světlá quinoa15 g
červená quinoa15 g
Postup přípravy:

Původně měl být králíček se špenátem, ale řekla jsem si, že udělám změnu a změna slavila úspěch. Králíček se konal, ale se zeleninovou omáčkou a quinoou. Náš malý strávníček vymlasknul celou mističku a ještě křičel mamíííí mňamííí.

Zeleninu na omáčku očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře. 
Vývar - maso omyjeme a vložíme společně s nahrubo pokrájenou zeleninou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa a zeleniny. 
Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar použijeme k uvaření quinoy. Zbylý vývar použijeme na přípravu omáčky. Zeleninu, kterou jsme připravili v páře rozmixujeme a naředíme vývarem. Pro lepší vstřebatelnost živin přidáme pár kapek řepkového oleje.
Omáčku podáváme společně s králičím masem a quinoou.

Zeleninu, kterou jsme vyjmuli a zbytek vývaru můžeme použít na přípravu polévky, nebo ji do omáčky rovněž přidat. Já si udělala polévku do zásoby.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno