Pažitka
Název:

Králík v omáčce z cuket, česneku a bílého vína


Králík v omáčce z cuket, česneku a bílého vína


Ingredience:
Ingredience:
králičí maso4 porce
cibule2 ks
česnek2 palice
mladá cuketa2 ks
bílé víno4 dcl
hladká mouka1 lžíce
smetana na vaření1 kelímek
čerstvý tymián svazek
sůl dle chuti
pepř špetka
olej trochu
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Dnešní recept je opět improvizací na téma co dal mrazák naší babičky. Tentokrát byl balíček dokonce popsaný "Králík", bohužel to byly jenom pření běhy asi ze tří králíků. Je to maso, je to dobré maso, ale není ho tam hodně a pečením by ho bylo ještě méně. Po ranní procházce po zahradě se na mě navíc opět usmívaly dvě cukety a v lednici byl zbytek výborného pavlovského vína. Vzhledem k tomu, že si strávníci vyžádali nášup, tak to byla dobrá kombinace a já se s vámi ráda podělím o recept.

Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete. Maso a zeleninu podlijte vínem a vodou tak aby byl každý kousek masa ponořený. Za stálého bublání na mírném plameni duste minimálně 2 hodiny. 
Když je maso měkké tak jej vyjměte z hrnce. Vytáhněte také svazek tymiánu. 
Omáčku rozmixujte dohladka a nakonec přimíchejte smetanu. Lehce dvě minuty provařte a vraťte maso zpět. 
Podávejte s těstovinami, nebo pečeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno