

| Ingredience: | |
| vejce | 1 ks |
| kefír | 250 ml |
| mléko | 50 ml |
| kakao | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| cukr | 1 lžička |
| kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 lžičky |
| hladká mouka | cca 6 vrchovatých lžic |
| med/sirup | dle chuti |
| banán | na ozdobení |
| skořice | na posypání |
| čokoládové fudge od Uncle Roy's | dle potřeby |
| čtvereček mléčné čokolády | na ozdobení |
Výjimečná rána si žádají výjimečné snídaně. Nejsem jedním z nadšenců té anglické, popravdě ani jiné slané, klobáskové nebo paštikové. Raději se zaplácnu pořádnou pyramidou čokoládové neřesti. A proč si ji neudělat například dnes v pohádkově zasněženou neděli?
Lívance z kefírového těsta jsou poměrně syté. Naše varianta s čokoládovým fudge, banány a čokoládou nepatří zrovna mezi dietní. Spíš by se hodila jako energetická zásoba před závody vzpěračů. Pokud jste na sebe po Vánocích a silvestrovském veselí přísnější, naservírujte si lívanečky jen s ovocem a oříšky. Pusťte uzdu své fantazii a rozmazlujte se zdravějšími variantami. Přeji Vám pohodové ráno!
V misce prošleháme vejce, kefír, mléko, kakao, špetku soli, cukru, kypřicí prášek a hladkou mouku. Těsto by mělo mít konzistenci řídkého jogurtu. Na rozpálené pánvi tvoříme kulaté lívanečky z cca 3 lžic těsta. Pomažeme čokoládovým krémem, vyskládáme několik na sebe, zakápneme na závěr lžičkou medu/sirupu, posypeme skořicí a ozdobíme banány a čokoládou. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: