Pažitka
Název:

Křehká vepřová játra v jogurtové marinádě obalená strouhankou ze slaných tyčinek


Křehká vepřová játra v jogurtové marinádě obalená strouhankou ze slaných tyčinek


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra600 g
Marináda:
bílý jogurt1 kelímek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koření (cibulové) dle chuti
libeček dle chuti
vejce1 ks
strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek na smažení
Postup přípravy:

Zkusila jsem naložit játra do jogurtu a usmažit je na plechu. Abych pravdu řekla, tak takhle křehká játra jsem ještě nikdy neměla.

Játra kuchyňsky upravíme, nakrojíme na stranách, aby se nekroutila, a smícháme se směsí z jogurtu, vejce, koření a bylinek. Naložíme je na noc do této marinády. Další den je i s marinádou obalíme v rozmixovaných tyčinkách nebo v kukuřičných lupínkách. Dáme smažit na plech s pečícím papírem, (malinko pokropený olejem). Smažíme dozlatova a podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno