

| Ingredience: | |
| máslo | 200 g |
| hladká špaldová mouka | 300 g |
| cukr moučka | 80 g |
| vlašské ořechy | 80 g |
| kakao | 2 lžíce |
| mletá skořice | 1 lžička |
| žloutek | 1 ks |
| citronová šťáva | 1 lžička |
| Krém: | |
| ricotta | 200 g |
| zakysaná smetana 15% | 2 lžíce |
| vanilkový cukr | 1 balíček |
To, že je v naší rodině velká spotřeba domácích sušenek, je už všeobecně známé. Ale to jakým způsobem je nejraději konzumuje náš tatínek už asi ne - namáčí si je do tvarohu nebo jogurtu. Jako správná manželka jsem mu chtěla "práci" ulehčit (smích) a rovnou mu ty sušenky naplnila.
Ořechy si najemno nameleme, smícháme s moukou, kakaem, skořicí, cukrem, žloutkem, máslem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Rozválíme na tenčí plát a vykrojíme tvary, které poskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Sušenky se lehce roztečou, proto je dáváme kousek od sebe. Motiv mám vytlačený malými vykrajovátky. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Necháme zcela vystydnout.
Krém si připravíme smícháním riccotty se smetanou a cukrem.
Vychladlé sušenky naplníme krémem a uchováváme v lednici.