Těsto: | |
hladká mouka | 250 g |
cukr krupice | 80 g |
máslo | 100 g |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
mléko | 1 lžíce |
vejce | 1 ks |
Krém: | |
mléko | 500 ml |
čokoládový pudink | 1 balení |
tvaroh | 1 vanička |
hořká čokoláda | 1/2 tabulky |
cukr krupice | 2 lžíce |
ostružiny | 50 g |
Koláče tohoto tipu u nás mají vždy velký úspěch a nemusím si dělat vrásky, jestli to ve dvou zvládneme sníst. A protože s vanilkovým krémem jsem tento koláč dělala už nesčetněkrát, nastal čas na změnu v podobě čokolády.
Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut.
Mezitím si uvaříme pudink a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh a přidat čokoládu. Na předpečený korpus nalijeme krém a dozdobíme ostružinami. Koláč pečeme dalších 30 minut. Podáváme nejlépe vychlazený.