Pažitka
Název:

Křehký koláč s čokoládovou náplní a ostružinami


Křehký koláč s čokoládovou náplní a ostružinami


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka250 g
cukr krupice80 g
máslo100 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
mléko1 lžíce
vejce1 ks
Krém:
mléko500 ml
čokoládový pudink1 balení
tvaroh1 vanička
hořká čokoláda1/2 tabulky
cukr krupice2 lžíce
ostružiny50 g
Postup přípravy:

Koláče tohoto tipu u nás mají vždy velký úspěch a nemusím si dělat vrásky, jestli to ve dvou zvládneme sníst. A protože s vanilkovým krémem jsem tento koláč dělala už nesčetněkrát, nastal čas na změnu v podobě čokolády.

Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. 
Mezitím si uvaříme pudink a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh a přidat čokoládu. Na předpečený korpus nalijeme krém a dozdobíme ostružinami. Koláč pečeme dalších 30 minut. Podáváme nejlépe vychlazený.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno