Pažitka
Název:

Křehký koláč s pudingem a rybízem


Křehký koláč s pudingem a rybízem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka150 g
cukr moučka70 g
máslo75 g
vejce1 ks
sůl1 špetka
olej na vymazání formy1 lžička
čerstvý rybíz na posypání1 mísa
Na puding:
vanilkový puding1 sáček
mléko400 ml
cukr moučka2 pol. lžíce
Postup přípravy:

Jednoduchý, chutný ovocný koláč, který je hotový, co by dup. Věřte, že vašim dětem se jen rozzáří očička a to je přece nejvíc!

Nejprve si z ingrediencí na těsto umícháme hmotu, kterou poté vmáčkneme, až po okraje koláčové formy. Formu si nejprve vymažeme troškou oleje. Mám doma porcelánovou, tak už ji nikterak dále nevysypávám.
Uvaříme si klasický puding. Sáček rozmícháme v mléku a přilijeme do hrnce. lehce osladíme a jakmile zhoustne, odstavíme a necháme vychladnout. Ten poté rozestřeme rovnoměrně na těsto, které jsme úpřed tím propíchali vidličkou.
Hustě posypeme čerstvým ovocem, v mém případě rybízem a již rozpalujeme troubu na 190 °C. Pečeme asi 35 minut.
Posýpku jsem tentokrát nedávala, tu dávám pokud místo pudingu dám náplň tvarohovou.

Pocukrujeme, krájíme, servírujeme. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno