

| Ingredience na těsto: | |
| máslo | 200 g |
| vejce | 1 ks |
| cukr moučka | 80 g |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| hladká mouka | 280 g |
| Náplň: | |
| mléko | 150 ml |
| smetana 33% | 150 ml |
| cukr | 70 g |
| vanilkový lusk | 1/2 ks |
| vanilkový pudink v prášku | 1/2 ks |
| tvaroh | 250 g |
| Ozdobení: | |
| čerstvé maliny |
Nyní vám prozradím recept, po kterém se u vás doma jen zapráší. Pokud nemáte zrovna čerstvé maliny, dejte třeba rybíz nebo jahody.
Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Zlehka přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto dáme do kulaté dortové formy a vytvoříme 3 cm vysoký okraj. Pečeme 20 minut na 180 °C.
Formu nevymazávám, zatím se mi těsto ještě nepřipeklo, však je to na vás, dle povrchu formy. Kuchařky určitě budou vědět, jak si poradit. Začátečníci mohou použít trošku másla na vymazání a polohrubou či hrubou mouku.
Jdeme na krém přátelé.
Z mléka, smetany, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Ještě horký ho smícháme s tvarohem a dáme na předpečený korpus. Povrch koláče poklademe malinami a dopečeme při 180 °C asi 30 minut.
Dobrou chuť!