Pažitka
Název:

Křehký malinový koláč


Křehký malinový koláč


Ingredience:
Ingredience na těsto:
máslo200 g
vejce1 ks
cukr moučka80 g
vanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
hladká mouka280 g
Náplň:
mléko150 ml
smetana 33%150 ml
cukr70 g
vanilkový lusk1/2 ks
vanilkový pudink v prášku1/2 ks
tvaroh250 g
Ozdobení:
čerstvé maliny
Postup přípravy:

Nyní vám prozradím recept, po kterém se u vás doma jen zapráší. Pokud nemáte zrovna čerstvé maliny, dejte třeba rybíz nebo jahody.

Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Zlehka přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto dáme do kulaté dortové formy a vytvoříme 3 cm vysoký okraj. Pečeme 20 minut na 180 °C.

Formu nevymazávám, zatím se mi těsto ještě nepřipeklo, však je to na vás, dle povrchu formy. Kuchařky určitě budou vědět, jak si poradit. Začátečníci mohou použít trošku másla na vymazání a polohrubou či hrubou mouku.

Jdeme na krém přátelé.

Z mléka, smetany, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Ještě horký ho smícháme s tvarohem a dáme na předpečený korpus. Povrch koláče poklademe malinami a dopečeme při 180 °C asi 30 minut.


Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavla Stenglová

    zavřít okno