

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 500 g |
| sádlo | 250 g |
| celé vejce | 2 ks |
| mléko | 3/4 hrnku (cca 200ml) |
| droždí | 80 g |
| Drobenka: | |
| máslo | 50 g |
| hrubá mouka | 100 g |
| cukr | 100 g |
| ovoce | dle chuti |
Milujete křehké koláče, které jsou tenké, a je na nich hodně ovoce? Tak tento receptík je právě pro vás! Jako bonus je to, že je tento koláč rychlokynutý (obsahuje sice kvásek, ale nekyne), rychlý a hlavně velmi žravý! Křehkost koláče zaručuje sádlo. Prostě je to zase jeden super recept od mé babičky, na který nedám dopustit.
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek. Těsto zpracujeme a dáme rovnou n plech (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost, kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje.
Na těsto můžeme dát ovoce mražené, nebo čerstvé, podle toho, které máme k dispozici a které máme rádi (meruňky, borůvky, rybíz). Nakonec posypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
Podrobné info: