

| Korpus: | |
| hladká mouka | 180 g |
| olej | 100 ml |
| rum | 2 vrchovaté lžíce |
| vejce | 1 ks |
| Náplň: | |
| tvaroh | 400 - 500 g |
| škrob | 50 g |
| vejce | 1 ks |
| vanilka | dle chuti |
| bio citron - kůra z něj | 1 ks |
| moučkový cukr | 2 lžíce |
| rum | 2 lžíce |
| Na ozdobu: | |
| jablka | dle potřeby |
| skořice | dle chuti |
Ze zahrádky máme spoustu padavčat, teploty jsou spíš podzimní než letní, tak dozrál čas na skořicovo-jablečné dezerty. No po nedělním obědě se po něm jen zaprášilo.
Korpus
Z uvedených surovin uplácáme drobivé těsto, které natlačíme na dno i boky dortové formy. Propícháme vidličkou a dáme do formy na 5 - 8 minut předpéct při 175°C.
Náplň
Zatímco se korpus peče, smícháme v míse všechny suroviny. Tvarohovou náplň přelijeme na korpus.
Ozdobení
Koláč zasypeme drobně krájenými jablky a následně skořicí. Vrátíme do trouby a pečeme cca 35 - 40 minut. Necháme vychladnout, koláč tím ještě více zpevní. Těsně před servírováním můžeme doplnit šlehačkou, karamelovou polevou nebo i zmrzlinou.
Podrobné info: