Pažitka
Název:

Křehký skořicový koláč s jablky


Křehký skořicový koláč s jablky


Ingredience:
Korpus:
hladká mouka180 g
olej100 ml
rum2 vrchovaté lžíce
vejce1 ks
Náplň:
tvaroh400 - 500 g
škrob50 g
vejce1 ks
vanilka dle chuti
bio citron - kůra z něj1 ks
moučkový cukr2 lžíce
rum2 lžíce
Na ozdobu:
jablka dle potřeby
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Ze zahrádky máme spoustu padavčat, teploty jsou spíš podzimní než letní, tak dozrál čas na skořicovo-jablečné dezerty. No po nedělním obědě se po něm jen zaprášilo.

Korpus

Z uvedených surovin uplácáme drobivé těsto, které natlačíme na dno i boky dortové formy. Propícháme vidličkou a dáme do formy na 5 - 8 minut předpéct při 175°C.

Náplň

Zatímco se korpus peče, smícháme v míse všechny suroviny. Tvarohovou náplň přelijeme na korpus.

Ozdobení

Koláč zasypeme drobně krájenými jablky a následně skořicí. Vrátíme do trouby a pečeme cca 35 - 40 minut. Necháme vychladnout, koláč tím ještě více zpevní. Těsně před servírováním můžeme doplnit šlehačkou, karamelovou polevou nebo i zmrzlinou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno