Pažitka
Název:

Křehký tvarohový koláč s ovocem


Křehký tvarohový koláč s ovocem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
máslo200 g
vejce1 ks
cukr moučka80 g
vanilkový cukr1 pol. lžíce
prášek do pečiva1 ks
hladká mouka280 g
Náplň:
mléko400 ml
cukr50 g
vanilkový cukr1 pol. lžíce
vanilkový pudink1 ks
měkký tvaroh2 vaničky
Na ozdobení:
ovoce (rybíz, ostružiny, borůvky)150 g
Postup přípravy:

Tahle dobrota je nejoblíbenější koláč mého milého. Takže pokud je Váš chlap na sladké a potřebujete ho dostat do třeba ikei, tak tohle je ideální zbraň, jak toho bez řečí docílit (smích)

Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Následně přidáme mouku a kypřící prášek a nejlépe ručně zpracujeme těsto, tak aby se nám s ním hezky pracovalo. Těsto vmačkáme do dortové formy o průměru cca 25 cm a vytvoříme asi 3 cm okraj. Formu nevymazávám, ještě se mi nikdy těsto nepřichytilo. Těsto propícháme vidličkou. Pečeme asi 20 min na 180 stupňů.
Dáme vařit mléko s cukrem a pudinkem a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme dvě vaničky tvarohu. Krém dáme následně na předpečený korpus a poklademe jej námi zvoleným ovocem. Pečeme dalších 30 min na 180 stupňů.
Po vyndání koláče z trouby bývá krém tekutější, je třeba ho nechat vychladnout a potom krásně ztuhne.

Můžete servírovat a rovnou startovat auta na nákupy (smích)


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno