Pažitka
Název:

Krém z ricotty s čokoládou a kávou


Krém z ricotty s čokoládou a kávou


Ingredience:
Ingredience:
hořká čokoláda100 g
smetana200 ml
ricotta500 g
namletá italská káva (nebo 2 espressa)2 lžíce
rozdrcené sušenky s čokoládou dle chuti
Nutella nebo čokoládový krém5 lžic
moučkový cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Dnešní recept je připraven z italské ricotty. Ta patří mezi moje oblíbené suroviny, protože z ní můžete připravit velkou spoustu dalších delikates. Používá se kromě dezertů také jako náplň do těstovin nebo do rajčatových omáček.

Dnešní recept není rozhodně pro ty, co drží dietu. Ale zaručuji vám, že vaše chuťové pohárky se po něm budou radovat ještě dlouho. Spojení kávy, ricotty a čokolády je pro mě dokonalou kombinací.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve smetaně, přidáme kávu a vypneme oheň. Mezitím smícháme cukr s ricottou a pomocí mixéru vyšleháme krém. Ten smícháme s čokoládovou směsí, Nutellou nebo čokoládovým krémem. Část ricotty s cukrem můžeme nechat stranou, abychom dosáhli barevného kontrastu receptu. Vezmeme pohárky nebo skleničky, dno vysypeme rozdrobenými sušenkami, navrstvíme krém a vršek dezertu posypeme zbytkem sušenek a můžeme dozdobit čokoládovým krémem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno