

| Ingredience: | |
| česnek | 1 celá palice |
| střední cibule | 1 ks |
| máslo | 3 lžíce |
| mléko | 400 ml |
| smetana | 200 ml |
| celá vejce | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| medvědí česnek | dle chuti |
Tahle česnečka je jemná a krémová, bez vývaru, ale stejně dobrá, ostatně jako každá česnečka. Tak pojďme na ni.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji necháme zesklovatět. Přihodíme pokrájený česnek a krátce ho orestujeme. Přilijeme mléko a přibližně deset minut vaříme. Když česnek změkne, rozmixujeme základ tyčovým mixérem dohladka. Naředíme ho podle potřeby mlékem, ve kterém důkladně rozkvrdláme obě vejce, přidáme smetanu a polévku dochutíme solí, pepřem a medvědím česnekem. Krátce povaříme.
Podrobné info: