Pažitka
Název:

Krémová cibulačka


Krémová cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
střední cibule4 ks
máslo oříšek
tekutina (1/2 l masového vývaru a 1/2 l vody)1 l
kmín1 lžička
muškátový oříšek1 lžička
sůl1 lžička
pepř1 lžička
nastrouhaný sýr - parmazán, eidam, niva (nemusí být) dle chuti
Postup přípravy:

Něco tak aromatického jsem dlouho nejedla. Musím ji vařit častěji! Zkusíte ji taky?

Možná se to může zdát, ale na polévkách tohoto krémového typu není vůbec nic těžkého. Prostě nakrájet, osmahnout, zalít vodou nebo vývarem, povařit, rozmixovat = hotovo. Taktéž uděláme tuhle extra cibulovou!

Postup:
Cibule si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oříšku másla.

Potom zalijeme tekutinou (vývar + voda), přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl, pepř a vaříme asi 15 minut.

Dále celý obsah rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme přidat trochu nastrouhaného sýra (já jsem ho ale neměla a i tak byla polévka výborná).

Přidat můžeme na kostičky pokrájený opečený chléb v topinkovači nebo přidat lžičku zakysané smetany a pažitku.

Tak co, děláte ji také? A jak vám chutná? Zkusíte ji?

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno