Pažitka
Název:

Krémová dýňová polévka

vegetariánský recept


Krémová dýňová polévka


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1 ks
zeleninový vývar1 l
česnek14 neoloupaných stroužků
kokosové mléko nebo smetana200 ml
olej (na pokapání) trochu
sůl špetka
pepř špetka
zakysaná smetana na dozdobení
Postup přípravy:

Ve chladných dnech Vás jistě zahřeje polévka z dýně, která je jako každý rok podzimním hitem....

Dýni překrojíme a vydlabáme jadýrka - neloupeme. Do dutiny dáme neoloupané stroužky česneku. Pokapeme trochu olejem a každou polovinu zabalíme zvlášť do alobalu. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 1 - 1,5 hodiny. Pak necháme trochu vychladnout. Rozbalíme a vyndáme česnek. Dýni i se slupkou nakrájíme na kostky a dáme je do hrnce. Česnek, který jsme vyndali z dýně vyloupeme a přidáme zpátky k dýni. Ponorným mixérem rozmixujeme a při mixování postupně přidáváme vývar - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Radši hustší - mléko či smetana ještě naředí. Nakonec vmícháme kokosové mléko nebo smetanu, podle chuti dosolíme a dopepříme. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno