

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| vařené bílé fazolky Navy | 250 g |
| střední cibule | 1 ks |
| oloupaná a očištěná cuketa | 1/2 ks |
| batát | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| mandlové mléko | 300 - 400 ml |
| himalájská sůl | dle chuti |
| řasa kombu | velikost poštovní známky |
| mletý kmín | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
Také máte spoustu cuket a nevíte co s nimi? Tak polévka je rozhodně dobrá volba. Kromě cukety, kterou lze použít na sladko i na slano, jsem si oblíbila také fazolky.
Fazole zařazuji do našeho jídelníčku ráda, fazole Navy jsou velmi jemné a chuťově příjemné. Tato polévka mě velmi mile překvapila a rozhodně si ji ráda zopakuji. Těžko se popisuje její chuť, musí se prostě vyzkoušet.
Fazole propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou dle potřeby, přidáme řasu kombu a vaříme 15 minut.
Než se nám fazole uvaří, připravíme si zeleninu na polévku. Oloupeme a pokrájíme cibuli, cuketu, petržel, batát, česnek.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, petržel, batát a jeden prolisovaný stroužek česneku, zalijeme rostlinným mlékem a přidáme mletý kmín a sůl.
Vařené fazole přecedíme a dáme stranou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme bílé fazole, rozmixujeme dohladka a dle chuti přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme.