

| Ingredience: | |
| plnotučné mléko | 750 ml |
| neslazené kondenzované mléko | 250 ml |
| vanilkový extrakt | 1 lžička |
| holandské kakao | 4 lžíce |
| třtinový cukr | 3 lžíce |
| škrob | 2 lžíce |
| skořice | špetka |
| Amaretto | 1 panák |
| 33% smetana ke šlehání | 200 ml |
| kousek čokolády | na postrouhání |
Řekněte mi, kde dělaj nejlepší horkou čokoládu? Já jí miluju pěkně hustou a vařící, ale ve většině podniků jsem se setkala s ohřátým kakaem. Udělejte si tu nejlepší krémovou horkou čokošku na světě za pár minut, už nikdy nebudete chtít jinou.
Do rendlíku nalijeme obě mléka, vanilkovej extrakt, přidáme kakao, cukr, škrob i skořici a metličkou všechno pořádně prošleháme. Směs pomalu přivedem k varu a za stálýho míchání čokošku vaříme do zhoustnutí. Poté rendlík odstavíme z plotny, vmícháme panáčka alkoholu a servírujeme do hrnečků, s nokem z ušlehaný smetany a trochou strouhaný čokolády navrch. My do toho na čuňáka ještě hážem marshmallows a jako jo, hele.
No a k Dýňovýmu koláči se tahle horká dobrota hodí nejvíc…recept dodám brzičko!