Pažitka
Název:

Krémová horká čokoláda se šlehačkovým nokem


Krémová horká čokoláda se šlehačkovým nokem


Ingredience:
Ingredience:
plnotučné mléko750 ml
neslazené kondenzované mléko250 ml
vanilkový extrakt1 lžička
holandské kakao4 lžíce
třtinový cukr3 lžíce
škrob2 lžíce
skořice špetka
Amaretto1 panák
33% smetana ke šlehání200 ml
kousek čokolády na postrouhání
Postup přípravy:

Řekněte mi, kde dělaj nejlepší horkou čokoládu? Já jí miluju pěkně hustou a vařící, ale ve většině podniků jsem se setkala s ohřátým kakaem. Udělejte si tu nejlepší krémovou horkou čokošku na světě za pár minut, už nikdy nebudete chtít jinou.

Do rendlíku nalijeme obě mléka, vanilkovej extrakt, přidáme kakao, cukr, škrob i skořici a metličkou všechno pořádně prošleháme. Směs pomalu přivedem k varu a za stálýho míchání čokošku vaříme do zhoustnutí. Poté rendlík odstavíme z plotny, vmícháme panáčka alkoholu a servírujeme do hrnečků, s nokem z ušlehaný smetany a trochou strouhaný čokolády navrch. My do toho na čuňáka ještě hážem marshmallows a jako jo, hele.
No a k Dýňovýmu koláči se tahle horká dobrota hodí nejvíc…recept dodám brzičko!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno