Ingredience: | |
slanina | 10 dkg |
pikantní klobása | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
rozmarýn a tymián | snítka |
brambora | 1 ks |
kapusta | 4 listy |
bílé fazole v rajčatové omáčce | 1 plechovka |
kuřecí vývar | 1 l |
sůl | dle chuti |
Vydatná, zdravá, horká zimní večeře? Polévka!
Tahle polévka je něco jako variace na zelňačku - jen s tím rozdílem, že je v ní místo zelí kapusta, a navíc obsahuje velkou dávku fazolí. Je krásně krémová a přitom ji nemusíte ničím zahušťovat, na závěr do ní stačí rozmačkat pár brambor a fazolí.
V hrnci se silným dnem dej orestovat na kostičky nakrájenou slaninu. Za minutu přidej pokrájenou cibuli a zarestuj do růžova. Přidej kapku oleje, česnek a dál restuj. Přidej bylinky, pokrájené kapustové listy a opět zarestuj. Teď už přijde na řadu celá plechovka s fazolemi, oloupaná pokrájená brambora a vývar. Vše zamíchej a vař pod poklicí 30 minut Na závěr rozmačkej několik brambor s fazolemi a dochuť polévku solí.
Podrobné info: