Pažitka
Název:

Krémová hustá kapustová polévka


Krémová hustá kapustová polévka


Ingredience:
Ingredience:
slanina10 dkg
pikantní klobása1 ks
olivový olej1 lžíce
cibule1 ks
česnek2 stroužky
rozmarýn a tymián snítka
brambora1 ks
kapusta4 listy
bílé fazole v rajčatové omáčce1 plechovka
kuřecí vývar1 l
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vydatná, zdravá, horká zimní večeře? Polévka!

Tahle polévka je něco jako variace na zelňačku - jen s tím rozdílem, že je v ní místo zelí kapusta, a navíc obsahuje velkou dávku fazolí. Je krásně krémová a přitom ji nemusíte ničím zahušťovat, na závěr do ní stačí rozmačkat pár brambor a fazolí.

V hrnci se silným dnem dej orestovat na kostičky nakrájenou slaninu. Za minutu přidej pokrájenou cibuli a zarestuj do růžova. Přidej kapku oleje, česnek a dál restuj. Přidej bylinky, pokrájené kapustové listy a opět zarestuj. Teď už přijde na řadu celá plechovka s fazolemi, oloupaná pokrájená brambora a vývar. Vše zamíchej a vař pod poklicí 30 minut Na závěr rozmačkej několik brambor s fazolemi a dochuť polévku solí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno